Mantis Stereomikroskop

 

En helt ny produktfamilj ersätter det prisbelönta stereomikroskopet Mantis.

Efter mer än tio år och över 130 000 sålda enheter på marknaden är det nu dags för en ny generation av Vision Engineerings populära bildskärmsmikroskop Mantis. Bara i Sverige har över 2000 stycken Mantis sålts sedan lanseringen 1993. Utrustningen har vunnit flera priser, bland annat för ”Bästa nya produkt” på Komponent/Elektronikproduktionsmässan i Göteborg 1994.

Mantis Family, Compact & Elite

Efter succén med det unika lågförstorande stereomikroskopet Mantis lanseras nu en ny generation bestående av en komplett produktfamilj som bygger på de två modellerna Mantis Compact och Mantis Elite. Uppskattade egenskaper som exempelvis den patenterade okularlösa optiska bildskärmen och den ljusstarka högupplösande bilden har givetvis behållits på de nya modellerna. Förutom bredden på den nya familjen har Vision Engineering lyssnat på kundernas önskemål på en rad punkter.


Mantis Compact kan fås med antingen ett flexibelt svängarmsstativ eller ett stadigt fokuserbart bänkstativ försett med underbelysning. Den integrerade belysningen består nu av 20st ultra bright white LED med en livslängd på upp till 10 000 timmar. Detta innebär att man har kunnat eliminera den störande kylfläkt som tidigare behövdes för halogenlamporna. Mantis Compact kan förses med antingen 2, 4, 6 eller 8 gångers linser med stort bildfält och högt arbetsavstånd.


 

 

Mantis Elite har samma utbud av stativlösningar som Mantis Compact men erbjuder objektiv från 4 gånger ända upp till 20 gångers förstoring. Dessutom är Mantis Elite försedd med en objektivrevolver för två stycken objektiv och samma typ av LED belysning som Mantis Compact.


De ergonomiska fördelarna med en högupplösande optisk bildskärm som levererar en verkligt tredimensionell bild är kända sedan länge av de operatörer som gått över från exempelvis förstoringsglas eller okularmikroskop till Mantis. Men med den nya familjen av Mantis Compact och Mantis Elite har avsyningsarbetet underlättats och breddats ytterligare.

mantis_family_brochure_v3_english.pdf