HD Inspektionskameror

HD Inspektionskameror
Inspektionskameror i HD-upplösning med inbyggd laserpekare

Optilia har en serie flexibla Inspektionskameror i FullHD- samt HD-upplösning med autofokus. Tack vare det stora skärpedjupet lämpar sig systemen mycket bra för inspektion, dokumentation och beröringsfri mätning. Som vanligt då det gäller Optilias sortiment är användningsområdet brett. Systemen kan användas inom elektronikproduktion, läkemedelsindustrin eller vid mekanisk bearbetning av detaljer. Det stora arbetsavståndet som optiken tillåter möjliggör dessutom bearbetning såsom handlödning av elektronik och slipning/polering av mekaniska detaljer med god höjdmarginal.

Inspektionskamerornas extremt snabba autofokusering reducerar tidsåtgången markant vid inspektion av objekt och den inbyggda laserpekaren hjälper användaren att enkelt hitta det område som skall inspekteras.

Den högupplösta bilden kan med fördel ses på en HD-monitor av valfri storlek.
För inspelning av digitala bilder, mätning och arkivering av resultat kan systemen kopplas till en dator via en Frame Grabber. En framegrabber överför bildinformation från videosignal till digital form.
Bildegenskaper såsom ljus, kontrast, fokus, skärpa och andra parametrar sköts automatiskt men kan även styras av användaren genom det medföljande PC programmet.

Kamerasystemen monteras på standard- eller specialanpassade stativ med vanlig UNC ¼”-20 gänga för användning i produktionsanläggningar, verkstäder och laboratorier.

Höstkampanj Optilia HD Videomikroskop

Mer information om HD Inspektionskameror.